De kracht van co-creatie

geplaatst in: AHA-blog | 1

Mooie titel hè? Nu vind ik co-creatie sowieso een mooie alliteratie. En als we er dan ook nog kracht voor zetten klinkt het helemaal prachtig.

AHA co-creatieDit stuk gaat over een nieuw AHA moment, het gaat over het waarom áchter het waarom. In een vorig blog Co-creatie? waarom? beschrijf ik waarom ik doe wat ik doe. Toen was ik geïnspireerd door de TedTalk van Simon Sinek over the Big Why.
Dit keer ben ik geïnspireerd door een artikel op Frankwatching.nl. Ik realiseer me nu waarom ik als webcoach mijn klanten adviseer om dichtbij zichzelf te blijven. Ja, ook bij het maken van een professionele website. Omdat ik het belangrijk vind dat persoonlijke en professionele pluspunten gecombineerd worden.

Waarom kun je jou er goed bijhebben?

Het is frappant om te zien hoe vaak iemand in de 3e persoon enkelvoud gaat praten (over). Omdat dat professioneel zou staan? Net zoals praten over ‘we’ terwijl je eigenlijk een éénpitter bent?
Volgens mij tikt dat niet aan bij de lezer en daarom adviseer ik: blijf dicht bij jezelf – ook als je een website maakt.
En als je niet zo goed weet wat en hoe, geef dan eens kort en krachtig antwoord op de vraag: Waarom kun je jou er goed bijhebben?

De kracht die uitgaat van je kernpotentieel

In het artikel Wat wordt de meest gewilde eigenschap op de arbeidsmarkt? staat dit advies : Gebruik de digitalisering en robotisering voor het gemak, maar onderscheid jezelf door het geven en tonen van emotie.
Interessant advies, interessant stuk. Maar wat bij mij het meest aantikte was een reactie ónder dit artikel. Daarin wordt de essentie samengevat;

Onderscheid jezelf door in verbinding te staan met de kracht die uitgaat van je kernpotentieel om van hieruit je omgeving oprecht en positief te beïnvloeden.

Ik ben het hier heel, heel erg mee eens. Dat is ook exact wat ik bedoel met: ‘dichtbij jezelf blijven’. Ook bij het maken van een professionele website.

En dan nu: terug naar de kracht van co-creatie

AHA - de kracht van co-creatieMijn concept heet AHA co-creatie. We realiseren samen jouw website met WordPress. Jij wenst een website waarmee jouw boodschap bij jouw doelgroep aanslaat, een website die op jouw wijze toont, een website die goed scoort in de zoekresultaten van Google, een website die… Afijn, ieder heeft zo zijn eigen wensen qua website.

Ik noem mezelf webcoach omdat ik het persoonlijke betrek bij het professionele. Terwijl we samen jouw website realiseren én ik je leer hoe WordPress werkt (en je adviseer over alles wat komt kijken bij het maken van een goede website ) focus ik me op jouw doel.

Als wij ons samen focussen op jouw boodschap voor jouw doelgroep, wordt jij interessant voor je bezoekers en voor Google (daarover lees je meer in: Context is king ). Het is mijn business, mijn expertise om jou te coachen bij het uiten van jouw professionele en jouw persoonlijke pluspunten. Op jouw kernpotentieel.

Samen focussen op het behalen van jouw doel is efficiënt, effectief, leuk en leerzaam. Voor mij ook. Juist vanwege het combineren van het professionele en het persoonlijke.

  1. Renee Pheiffer
    |

    Goed stuk, Anette. Helemaal mee eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *