Fitte website = meer klanten

geplaatst in: AHA-blog | 0

Een fitte website doet wat-ie-doen-moet + scoort goed in Google + is mobile-friendly + gedraagt zich goed in alle browsers + is beveiligd + wordt goed onderhouden + ziet er goed uit.

Optelsom = meer klanten.

Is jouw website in een goede conditie?

De criteria:

1. Een fitte website is een website die doet-wat-ie-doen-moet.

Doet jouw site wat-ie-doen-moet? Als het je doelstelling is om meer klanten te krijgen via je website, onderzoek dan eens of je klanten eigenlijk wel via je website bij je komen. Als het je doelstelling is je portfolio te tonen zou je kunnen kijken of je werk goed tot zijn recht komt op je site. Helpt jouw website je om jouw doel te behalen?

2. Een fitte website scoort goed in de zoekresultaten bij Google.

Scoort jouw site goed op de zoekterm waarop jij gevonden wilt worden? Kwestie van Googlen om te zien hoe je site rankt in de zoekresultaten die je voorgeschoteld krijgt als je die specifieke zoekterm Googled. Tip: denk vanuit een potentiƫle klant: waar Googled hij/zij op? En, hoe is de ranking van je website nu?

3. Een fitte website is mobielvriendelijk en past zich aan aan het schermformaat waarop hij bekeken wordt.

Toont jouw website goed op alle devices? Blijft de tekst goed leesbaar op een smartphone? Is de balans tussen tekst en beeld ook in orde op een Ipad, een brede desktop, een klein mobiel schermpje? Vraag mensen in je omgeving eens om even kritisch op zijn eigen device naar jouw website te kijken.

4. De performance van een fitte website is correct in alle browsers.

Toont jouw website goed in alle browsers? Gedraagt je site zich goed als hij in Chrome, Safari, IE en Firefox wordt bekeken?

5. Een fitte website is beveiligd.

Is jouw website beveiligd tegen aanvallen van kwaadwillenden? Is je site beschermd tegen ongewenste bezoekers?

6. Een fitte website wordt goed onderhouden.

Is jouw website up-to-date? Heb je de jongste versie van het CMS? Zijn de plugins ge-updated? Goed onderhoud houdt je website in een goede conditie.

7. Een fitte website ziet er goed uit.

Ziet jouw website er uit zoals je wilt dat hij eruit ziet? Is de look & feel overeenkomstig je wensen? Past de site nog wel bij je huisstijl? Maar wat veel belangrijker is: Spreekt de stijl van jouw website jouw doelgroep aan?

En, wat is jouw conclusie?

Fit? Complimenten!

Is je conclusie dat je website wel wat training of coaching kan gebuiken?

Just do it, geef aandacht aan je website: je business vaart er wel bij.