Gratis website via Google MijnBedrijf

Gratis website via Google MijnBedrijf

Geplaatst in: AHA-blog | 0

Via Google Mijn Bedrijf komt jouw business in beeld wanneer iemand via ‘Google Zoeken’ en ‘Google Maps’ naar jou op zoek is.
Zou toch jammer zijn als je deze gratis kans laat liggen om goed zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Google?

Haal eruit wat erin zit en zet je vermelding vandaag nog online. Een vermelding is gratis en is zo gedaan via deze link. Laat je bedrijf van de beste kant zien in Google, de meeste customer-journeys beginnen immers met een zoekopdracht in Google..

Nu ook een gratis bedrijfswebsite via Google

Sinds half juni 2017 heeft Google Mijn Bedrijf een uitbreiding: je kunt er nu ook een gratis bedrijfswebsite mee maken.
Als reden hiervoor geeft Google dat zij hebben geconstateerd dat veel zakelijke websites nog niet klaar zijn voor mobiel gebruik. Eerlijk gezegd denk ik dat de zoekmachine-gigant vooral probeert om zoveel mogelijk data te verzamelen. Maar goed, dat is hun businessmodel.

Goed zichtbaar & vindbaar in de zoekresultaten

Feit is dat Google de belangrijkste zoekmachine van Nederland is. Voor een ondernemer die zichzelf letterlijk op de kaart wil zetten is Google Mijn Bedrijf een handige (gratis) dienst.

Je bedrijf verschijnt op een desktop naast de zoekresultaten in de rechterkolom.
Op een smartphone is je bedrijfsvermelding zichtbaar onder de betaalde zoekresultaten.

Met 1 klik bij jou

Via de buttons is het voor mobiele gebruikers handig gemaakt om je met 1 klik te bellen, een routebeschrijving te bekijken of om direct naar de website te gaan.

 

Staat jouw bedrijf al op “Google Mijn Bedrijf”?

  • Via informatie wijzig je eventueel jouw gegevens, bijvoorbeeld als je openingstijden zijn gewijzigd.
  • Via insights heb je inzicht in de vermeldingen op ‘Zoeken’ en ‘Maps’. En je ziet hier ook de acties die klanten ondernemen vanuit je bedrijfsvermelding.
  • Via reviews kun je reacties van bezoekers weergeven en erop reageren.
  • Via foto’s voeg je recente foto’s toe ( binnen, buiten, aan het werk, van het team etc.)
  • Via website kun je een bedrijfswebsite aanmaken. Je krijgt hiermee een gratis domeinnaam van Google. Deze domeinnaam heeft als extensie .business.site  Wat je ervoor zet mag je zelf kiezen, zo heb ik gekozen voor wordpress-websitecoach, daarmee is de URL van mijn Google bedrijfswebsite >  http://wordpress-websitecoach.business.site/ 

 

Echt? Een gratis website van Google?

Ja. vanaf 13 juni 2017 is het mogelijk om via Google Mijn Bedrijf een gratis website te maken. Een gratis website maken kan alleen als je een account hebt bij Google Mijn Bedrijf.

Met een eenvoudige websitetool, die gekoppeld is aan jouw instellingen in Google Mijn Bedrijf, maak je in minder dan 10 minuten een website aan. Hoe je dat doet lees je hier.

Wanneer je jouw informatie wijzigt in Google Mijn Bedrijf wijzigt de informatie op je business.site vanzelf mee.

Afijn, al met al een handige extra dienst van Google.
Of het maken van een website via Google Mijn Bedrijf invloed heeft op je online zichtbaarheid en vindbaarheid kan ik op dit moment niet beoordelen. Ik ben er wel van overtuigd dat je als ondernemer niet om een vermelding op Google Mijn Bedrijf heen kunt.  Veel succes met je business!