Hoera. De 7 is in het jaar.

Geplaatst in: AHA-blog | 0

Het was een kraakheldere ochtend. Handen diep in de zakken, knisperende sneeuw en een frisse neus.
Het jaar 2017 is nog vers als ik me tijdens het rondje-met-het-hondje realiseer dat de 7 in het jaar is. Mijn lievelingsgetal; het magische getal 7. Dat belooft wat…

Na een vakantie vol heerlijke focus op huis & haard heb ik weer zin om achter mijn bureau te duiken. Ik besluit mijn verse werkjaar te starten met het delen van dit blogbericht.

 

Misschien herken je het. Dat je iets leest dat aantikt, iets dat je niet wil vergeten.
Via de kranten-op-de-keukentafel en de social-media-op-de-Iphone zag ik rondom de jaarwisseling nogal wat trends, tips en voorspellingen voorbij komen. Daar zaten pareltjes tussen.
Omdat leermomenten bij mij beter blijven plakken als ik ze samenvat en orden, heb ik dat ook gedaan met mijn AHA momenten van de afgelopen 2 weken.
Ik heb er 7 geselecteerd die het waard zijn leading te laten zijn voor mijn nieuwe werkjaar. Sommige zijn licht filosofisch, andere zijn puur praktisch. Ik deel ze graag met je.

 

  • Richt je niet op ‘drukte,’ maar op werk dat voldoening geeft

Als we voldoening kunnen halen uit het proces, raakt onze prestatiedrang steeds meer op de achtergrond.
(bron: Tip 7 uit Zelfverbetering, De Correspondent )

  • Trend = puur

Met een minimalistische inrichting creëer je rust en helderheid in je huis en daarmee in je hoofd. Met een voorkeur voor minder (spullen, to-do’s en social media) maar met meer en oprechte aandacht.
(bron: Kleurtrends 2017, Histor )

  •  We zijn geëvolueerd naar een like-cultuur

We moeten niet enkel de leuke dingen delen. Alles lijkt plezant, terwijl dat niet zo is. Een klein beetje ongelukkig kunnen zijn, dat is de kunst van het leven. Bij mensen die altijd vrolijk zijn, heb ik het gevoel dat ze niet weten waar het om draait.
(bron: Dirk de Wachter op radio1 Belgie)

  • Constant blijven leren is een must voor professionals

Globalisering, robotisering en technologische ontwikkelingen stellen steeds andere en hogere eisen aan de vaardigheden van werkenden.
(bron: leven lang leren)

  • Voicesearch groeit

De toename van spraakgestuurde opdrachten via Google zorgt voor een verandering in zoekgedrag en het soort zoektermen dat men gebruikt.
(bron : Zoekmachineoptimalisatietrends, samenwebsitemaken.nl)

  • Kunstmatige intelligentie is de belangrijkste driver van digitale innovatie en hoe dit onze levens verandert

Artificial intelligence laat computers zelfstandig leren en ‘intelligent’ gedrag vertonen. En dat biedt een ongelofelijk scala aan toepassingen: van autonome voertuigen tot aan virtual assistant-apps.
(bron: Digitale trends 2017, Frankwatching )

  • Een website anno nu is een vriendelijke website

Met een vriendelijke WordPress website heb je een prachtige tool in handen die je helpt bij succesvol ondernemen. Je scoort namelijk niet alleen goed bij Google maar ook bij (potentiele) klanten.
( bron: Anette van Haren, AHA co-creatie)

 

Tot zover deze random opsomming van tips & trends waarmee ik mijn nieuwe werkjaar inluid.
Lieve mensen, mijn beste wensen.