Ik. In de Libelle.

geplaatst in: AHA-blog | 0

 

Libelle
Daar lig ik. Vers van de pers. Op onze keukentafel. Hihi.

Ik ben door de Libelle geïnterviewd over mijn motivatie om te stoppen met Facebook. Daar hoort een echte fotoreportage bij en nu sta ik paginagroot in één van Nederlands grootste vrouwenbladen.

“Mam, ik sta in de Libelle.”

De Libelle. Toen mijn moeder mijn leeftijd had, had zij een abonnement op de Libelle. Vandaar dat ik al snel aan mijn moeder denk als ik dit blad zie. Gelukkig zijn dit fijne associaties. Maar goed, terug naar de inhoud.

Stoppen met Facebook

Een paar jaar geleden schreef ik een gastblog met als titel Stoppen met Facebook. Dit is veel gelezen en scoort hoog in Google.
Bij de zoektocht naar iemand om te interviewen bij het topic Stoppen met sociale media stuitte de journaliste op mijn online bijdrage op 42Bis.nl . Eén van de mooie dingen van het internet zijn de links die gelegd worden. Dus met een paar muisklikken kwam de vraag voor een interview bij mij aan. En ik zei : “Ja, leuk”.

Ooit besloot ik niet aan Facebook te doen. Heb daar nooit spijt van gehad ( Ok, soms heel even toch wel). Ik ben wel graag online. Ik vind dat er online namelijk heel veel leuks en leerzaams te vinden is. Bovendien is het nu mijn werkterrein. Ik heb wel accounts op Twitter, op Facebook en op Google+. Maar ik zet deze alleen in voor professionele doeleinden, marketingtechnisch zeg maar. Heel af en toe heeft een post een klein persoonlijk tintje, ik probeer dat wat ik deel zo min mogelijk over mijn privé-leven te laten gaan.

Sociale media

Ik ben niet tegen sociale media, integendeel. Maar ik zie ook de schaduwkanten. Hierover las ik zo’n twee jaar geleden een rapport met als heftige titel: De zwarte kant van sociale media. Ik kan me vinden in een aantal argumenten. Ik duik nu niet in deze argumenten, ik adviseer je wel om het eens door te lezen.  (Grappig is het trouwens dat er een stukje in staat met als titel: Hoog Libellegehalte?)

Mediawijsheid

mw-234x60Ik propagandeer kritisch en bewust mediagebruik.
Omdat ik een gezonde mentaliteit ten opzichte van de nieuwe media belangrijk vind ben ik netwerkpartner bij Mediawijzer.net .

Als je meer wilt weten over mediawijsheid, kijk dan eens op mediawijsheid.nl .
Of neem contact met me op, ik ben mediacoach en adviseer graag over mediawijsheid.