wordpressVoor het maken van websites gebruik ik graag WordPress. Waarom?

  • WordPress is eenvoudig in gebruik. Voor het aanmaken en up-to-date houden van de site heb je géén technische kennis nodig.
  • Met WordPress kun je zelf een website maken, inhoud toevoegen, wijzigen en verwijderen.
  • WordPress is vrije websoftware waarmee iedereen een website kan maken – en dat zonder kennis van programmeertaal.
  • Google ♥ WordPress : een website gemaakt met WordPress wordt goed gevonden door de zoekrobots van Google.
  • WordPress is opensource-software. Dat wil zeggen dat er niet betaald * hoeft te worden voor een licentie en dat iedereen ter wereld het programma kan aanpassen en verbeteren. Over de hele wereld bundelen ontwikkelaars hun krachten om samen WordPress constant te blijven verbeteren.
  • WordPress is heel flexibel en heeft veel (gratis) uitbreidingsmogelijkheden. De basisinstallatie kan uitgebreid worden met handige en nuttige functies.
  • Met WordPress heb je keuze uit veel mogelijkheden qua vormgeving (die ook goed worden getoond op tablets en smartphones). WordPress noemt dat thema’s. Je kunt kiezen voor een gratis thema of een uitgebreidere pro-versie waar je voor betaald.
  • WordPress is stabiel en modern.
  • Er zijn veel tutorials, documentatie en How-to filmpjes op het internet te vinden.
  • WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld en wordt up-to-date gehouden door een zeer actieve groep gebruikers.

wordpress-campagne-deel-1

wordpress-campagne-deel-2

 

wordpress-campagne-deel-3WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld en wordt up-to-date gehouden door een zeer actieve groep gebruikers.

*) De broncode en het gebruik is gratis. Er is geen licentie voor nodig en het wordt niet door een bepaalde leverancier gedistribueerd.

Nu lijkt het misschien dat een website met WordPress gratis zou zijn.. daar plaats ik graag even een paar opmerkingen bij: Met WordPress kun je volledig zelfstandig aan de slag, kwestie van induiken en focussen. Realiseer je wel dat het toch behoorlijk wat tijd kost voordat je een website hebt zoals je die voor ogen hebt. Bovendien heb je voor de installatie van de software een database nodig. Domeinnaamregistratie en webhosting zijn jaarlijks terugkomende kosten.

 

 

Samen website maken

Als je nu twijfelt tussen zelf een website maken of toch een website laten maken..: stop maar met twijfelen.

We pakken het gewoon samen aan. Ik help je bij het maken van jouw website met WordPress, in 4 individuele sessies. Als we samen jouw website met WordPress realiseren, leer ik je tijdens dit traject ook hoe WordPress werkt. Dat is realiseren en leren in 1 dus.

 

Meer over samen website makenWat kost een AHA co-creatie?