workshop mediawijsheid nijmegenVraag jij je af hoe je op de juiste manier je kind begeleidt bij (mobiel) internetgebruik? Je bent niet de enige, veel ouders zijn onzeker over opvoeden in het digitale tijdperk. 

Veel ouders weten vanuit hun eigen puberteit weinig over social media. Ze hebben het in hun jeugd niet meegemaakt en kunnen er minder bij aansluiten dan bij bijvoorbeeld sport of huiswerk. Dit is nieuw voor ze. Daarom organiseer ik workshops voor ouders. Over mediawijsheid.

Over het begeleiden van kinderen bij het gebruik van de nieuwe media.

Dit zijn interactieve workshops waar ouders met elkaar in contact gaan rondom de vraag:  “Hoe doe jij dat nou?”

 

 

 

Kun je ook wel wat tips gebruiken? Wil je ook eens met andere ouders bespreken hoe zij dat doen?

Attendeer de leerkracht of iemand van de oudercommissie op de school van je kind over deze workshop Mediawijsheid voor ouders. Een workshop vol tips waarin veel ruimte is om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Zeker weten dat jullie naar huis gaan met een aantal tips waar je echt wat aan hebt.

Onderwerpen:

  • Smartphones
  • Sociale media
  • Online privacy
  • Gamen
  • Digitaal pesten
  • Sexting
  • Schermtijd
  • Digitale etiquette
  • Als je je zorgen maakt

 

Balans_200x200Balans

Wat mij betreft is dit hèt kernwoord. Voor zowel kinderen als hun ouders.

Kinderen adviseer ik > streef naar balans in online en offline activiteiten.
Ouders adviseer ik   > streef naar balans in begeleiding bij internetgebruik, controle van online activiteiten en het opleggen van beperkingen.
(Leeftijd en persoonlijkheid van je kind spelen natuurlijk een rol bij de zoektocht naar een evenwichtige mix.)

 

Zo kan het ook..

Ondanks dat de technologie is bedoeld om de mensen in contact te brengen, komt het vaak voor dat de mensen bij je in de buurt soms ver weg lijken. Een aantal gefrustreerde moeders kregen een speciale pepermolen. Daarmee kunnen zij voor een half uur elk elektronisch apparaat in de omgeving uitzetten. Bekijk de video en zie hoe dit experiment georganiseerd door het merk Dolmio, met één omdraai, de TV, tablet en mobiele telefoon buiten werking stelt.

 

Een vraag? Keertje kennismaken?

Neem contact met me op > maken we er samen een leuke en leerzame ouderavond van.

 

mw-234x60Ik propagandeer kritisch en bewust mediagebruik. Omdat ik een gezonde mentaliteit ten opzichte van de nieuwe media belangrijk vind ben ik netwerkpartner bij Mediawijzer.net .