Zo blijft je website veilig

geplaatst in: AHA-blog | 0

wordpressDe ‘open source’ software van WordPress is razend populair. Het is vrij toegankelijk zodat het steeds wordt verbeterd door ontwikkelaars wereldwijd.
Dat is de kracht van het open karakter. Maar het is ook een zwakte…

Populaire scripts en software zijn altijd interessant voor hackers en crackers. Voor WordPress geldt dat dus ook. Er zijn altijd mensen die misbruik maken van beveiligingslekken om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot het admin-gedeelte of malware te installeren op een weblog.

Om dit te voorkomen, adviseer ik WP-gebruikers 4 keer per jaar hun website te updaten en om regelmatig een back-up te maken.

Updaten

Veruit de belangrijkste stap om je WordPress blog of website te beveiligen is dat je altijd gebruik maakt van de meest recente update van WordPress. Er worden regelmatig beveiligingslekken en bugs gevonden. Deze problemen worden weer opgelost door de WordPress ontwikkelaars. Die oplossingen worden verwerkt in een update voor WordPress die de gebruikers kunnen downloaden en installeren.
Naast het updaten van WordPress zelf, is het ook verstandig om je plugins en themes te updaten wanneer er nieuwe versies verschenen zijn.
Let op: Maak altijd eerst een backup van je site voordat je gaat updaten.