Zoekmachineoptimalisatie tips

geplaatst in: AHA-blog | 0

googleWil je dat jouw website goed scoort in de zoekresulaten van Google? Optimaliseer dan alle pagina’s. Veel mensen denken dat de homepage het belangrijkst is. Nee, is niet zo. Een website waarbij alle pagina’s geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines komt hoger in de zoekresultaten.

Hoog scoren gaat niet vanzelf, daar moet je wel wat voor doen…

Bedenk vooraf bij iedere pagina een specifiek zoekwoord of specifieke zoekterm waar je op gevonden wilt worden. Bouw je pagina op rondom dit zoekwoord / de zoekterm.

Om je een eindje op weg te helpen hierbij een aantal

SEO_200x1956

Zoekmachineoptimalisatie tips :

 • Zorg voor een perfect geoptimaliseerde titel/ URL:
  • max. 55 karakters lang
  • bevat zoekwoord/ zoekterm waar je hoog mee wilt scoren
  • wordt getoond met de H1 tag (= koptekst 1)
 • Gebruik visuele media zoals afbeeldingen of video. Hierdoor blijven bezoekers langer op je site en heb je meer kans op doorklikken. Dit ‘ziet’ Google als een positief gebruikers-interactie-signaal ( dat vinden ze belangrijk).
 • Link naar externe gerelateerde sites,  dit is voor Google een positief relevantiesignaal. Bovendien ziet Google je website dan ook als een verzameling van goede informatie.
 • Gebruik het zoekwoord/ zoekterm in de eerste 100-150 woorden van je artikel.
 • Gebruik ook gerelateerde zoekwoorden in je content. Google heeft een technologie waarmee ze de relevantie van de pagina onderzoeken.
 • Neem het zoekwoord/zoekterm op in de titel en de ALT-tag van je afbeeldingen.
 • Optimaliseer de laadtijd van je site.
 • Neem deelbuttons op , daarmee verhoog je de kans op inkomende links.
 • Zorg voor voldoende content. Pagina’s die goed scoren bevatten meer dan 2000 woorden.
 • Een responsive site past zich aan aan mobiele apparaten. Dit is voor Google een pluspunt omdat het een signaal van gebruiksvriendelijkheid is.

Tot zover mijn -vrije vertaling- van de tips uit deze deze infographic (bron: socialmediaonline.com)

Dit is slechts een greep uit alle tips om hoog te scoren in de ranking van de zoekresultaten in Google. Er spelen namelijk meer dan 200 factoren een rol bij de ranking van website in de zoekresultaten van deze zoekmachine (of is het een vindmachine?).

De makers van de infographic hebben een handige online SEO checker op hun site staan. Check jouw zoekmachineoptimalisatie verbeterpunten hier.

Vooruit, nog een paar SEO tips:

Google loves WordPress

Eén van de rankingfactoren is dat de code -waarmee een site gemaakt is-zuivere code is. De code waarmee WordPress is gemaakt wordt door Google gewaardeerd. Het is zuivere code en wordt regelmatig verbeterd door specialisten. Houd je site daarom up-to-date met de laatste software updates van CMS, thema en plugins.

Betrouwbare partner op het web

Google wil in de zoekresultaten sites van kwaliteit laten zien. Google streeft er namelijk naar de zoeker te bedienen met een rijtje zoekresultaten van websites die deugen. Websites met betrouwbare content. Zorg dus voor goede content zodat Google je als een betrouwbare partner op het web ziet.

WordPress- SEO-plugin

Een mooie aanvulling op WordPress is de plugin SEO by Yoast . Een fantastische tool waarmee je iedere pagina eenvoudig optimaliseert. Heel gebruikersvriendelijk. Vooral de pagina-analyse: daarmee krijg je tips wat je kunt doen om die pagina nóg zoekmachinevriendelijker te maken. Iedereen met wie ik een WordPress-website maak leert van mij hoe je deze tool inzet.

I practise what I preach

De laatste SEO-tip in dit rijtje: Blijf  werken aan organisch verkeer, trek bezoekers naar je site door nieuwe content te plaatsen. Schrijf bijvoorbeeld eens een blog. Deel deze via de sociale media. Je genereert niet alleen meer verkeer maar je verhoogt ook je verkoopkansen. Stukje marketing dus.

Heb ik ook gedaan.

Hulp nodig bij de zoekmachineoptimalisatie van jouw site?

Ik help je graag.

Contact